5 stvari koje treba da znate kada kupujete obuću
11.07.2019.

5 STVARI KOJE TREBA DA ZNATE KADA KUPUJETE OBUćU

Kupovina adekvatne i kvalitetne obuće je investicija u zdravlje. Potrebno je da nađemo odgovarajući par cipela koje će nam dati pravilnu podršku za stopala, kao i za celo naše telo.

 

Izrazito visoke potpetice i usko ležište su loše izabrana ženska obuća. Online shop nudi raznovrsne modele koji mogu da zamene neprikladno izabranu obuću koja stvara bolove i druge neprijatnosti pri nošenju.


Pročitajte šta bi trebalo da znate kada kupujete novu obuću, koja je to obuća online koja će vam pružiti udobnost i koliko je bitna anatomska obuća.

 

Obuća za jedan centimetar duža


Cipela bi trebalo da bude oko jedan centimetar duža od vašeg stopala kako bi prsti imali prostora da se pokreću i kako bi se izbeglo bilo kakvo trenje. Izmerite dužinu vašeg stopala od pete do vrha vašeg najdužeg prsta i neka vam to bude mera prilikom svake naredne kupovine obuće.

 

Širina obuće je važna

 

Kada razmatramo dužinu obuće, nezaboravimo da je i širina cipela takođe bitna. U svom najširem delu obuća bi trebalo da bude taman za stopalo i ne bi trebalo da postoje tačke pritiska.


Corfu model su ženske espadrile, obuća online dostupna u crvenoj boji. Ova Scholl obuća je komotna i dovoljno široka tako da ne stvara nožnim prstima presiju. Atraktivne, lagane i komforne za svekodnevno kretanje i za žene koje vode dinamičan život.

 

Ne zanemarujte dubinu cipela


Prilikom normalnog hoda naše stopalo se u obući koju nosimo blago pomera u svim pravcima. Osim dužine i širine obuće trebalo bi obratiti pažnju i na njenu dubinu. Dubina cipela se meri po njenom gornjem delu. Vrh obuće ne bi trebalo da snizi vrh stopala. Ovakav pritisak može da izazove iritaciju kože, probleme sa noktima i grčeve u prstima.

 

Anatomska obuća podržava celo stopalo


Važno je odabrati obuću sa anatomski oblikovanim uloškom sposobnim da podrži nogu na pravim mestima. Scholl obuća je jedan od njapoznatijih proizvođača anatomske obuće. Da bi svojim kupcima obezbedila kvalitet, Scholl obuća koristi inovativne metode u kreiranju svih svojih modela.


Kupci Scholl obuće mogu da budu sigurni da će imati obuću koja se prilagođava njihovom stopalu i koja ga drži u pravom položaju, kao i da će anatomska obuća koju nose amortizovati pritisak na celo stopalo i rasteretiti telo prilikom hoda. Online obuća sa anatomskom građom je dostupna u mnogim modelima koji su ujedno moderno dizajnirani.

 

Stabilna peta za siguran hod i dobro držanje


Cipela bi trebalo da je odgovarajuća u predelu oko pete. Nestabilna obuća utiče na stvaranje neravnoteže prilikom hoda, prouzrokuje bol u luku stopala i iritaciju kože, što je pogotovo karakteristično kada je u pitanju ženska obuća. Online shop zato nudi Orello model za žene. To su kratke čizme do članka sa štiklom koja je stabilna. Namenjene su ženama koje vode računa o svom izgledu, a ne zanemaruju udobnost.

 

Veličina stopala i odabir broja obuće


Veličina našeg stopala se formira tokom zrelog doba, međutim, veličina i oblik stopala se ipak menjaju tokom godina, naročito kod žena u trudnoći. Obeležene veličine cipela variraju od proizvođača do proizvođača i zato je bolje osloniti se na sopstvenu procenu i verovati sopstvenom osećaju komfornosti.

 

Sada znate na šta treba da obratite pažnju kada kupujete obuću. Pronađite svoj model, u našoj novoj kolekciji.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter