Clog EVO – klompe koje vaše noge obožavaju
12.03.2020.

CLOG EVO – KLOMPE KOJE VAšE NOGE OBOžAVAJU

Različiti su stavovi gde i kada su tačno proizvedene prve klompe. Neki istoričari njihov nastanak pripisuju starim Grcima, dok drugi pak Keltima i germanskim plemenima. Istorijskih dokaza koji govore u prilog takvim tvrdnjama nema, prevashodno zato što se zna da su prve klompe bile drvene i kada bi se pohabale korišćene su kao drvo za potpalu vatre. Najstarije klompe koje su pronadjene potiču iz davne 1230. godine a vode poreklo iz Holandije. Drvene klompe su svakako, pored lala i vetrenjača nacionalni simbol Holandije. 

 

Različiti su stavovi gde i kada su tačno proizvedene prve klompe. Neki istoričari njihov nastanak pripisuju starim Grcima, dok drugi pak Keltima i germanskim plemenima. Istorijskih dokaza koji govore u prilog takvim tvrdnjama nema, prevashodno zato što se zna da su prve klompe bile drvene i kada bi se pohabale korišćene su kao drvo za potpalu vatre. Najstarije klompe koje su pronadjene potiču iz davne 1230. godine a vode poreklo iz Holandije. Drvene klompe su svakako, pored lala i vetrenjača nacionalni simbol Holandije.

Kvalitet, izgled, a pre svega udobnost najbitniji su faktori prilikom izbora obuće, posebno kod izbora klompi. Bol u leđima, slaba cirkulacija, ukočenost, pa čak i glavobolje su samo delić onoga što čoveku može doneti ceo dan proveden na nogama. Sve te negativne posledice još su izglednije kada je taj ceo dan proveden u neudobnoj obući. Obzirom da su stopala neverovatno kompleksan mehanizam čija je funkcijada ponesu težinu i da omogući kretanje, najvažnije je da im omogućite najviši mogući stepen udobnosti, stabilnosti i fleksibilnosti. Sve potrebe vaših stopala zadovoljiće marljivo izabrana anatomska obuca u koju spadaju i medicinske klompe.

Scholl klompe su baš takva ležerna, fleksibilna, kvalitetna i udobna anatomska obuca koja povoljno utiče na zglobove, smanjuje pritisak na pete i olakšava višečasovno stajanje. Anatomska obuca, generalno, doprinosi kvalitetu svakog koraka u vašem život, bilo da je nosite na poslu, odlazite u šetnju ili je obuvate nakon napornog radnog dana. Anatomska obuca će vam omogućiti umanjenje posledica stresa i smanjenog kretanja, koji su glavni uzročnici različitih bolesti kičme, kostiju i zglobova. Udobne anatomski oblikovane Scholl klompe pokazale su se jednim od glavnih saveznika u očuvanju zdravlja nogu i leđa, a vaša stopala će biti neizmerno zahvalna na ovakvom izboru.

 

Medicinske klompe – zaštitni znak zdravstvenih radnika


Zdravstvenim radnicima se uglavnom preporučuje komotna, udobna obuća, zatvorenih prstiju, koja se ne kliza i koja je prilagođena potrebama i kompleksnosti posla koji obavljaju. Obuća koja u potpunosti ispunjava sve zahteve i potrebe medicinskog osoblja, a čija je svrha i postojanje u ovoj oblasti u potpunosti ostvarena, jesu medicinske klompe. Medicinske klompe postale su njihov zaštitni znak i nezaobilazni deo njihove uniforme. Gotovo je nezamislivo da odete u bilo koju zdravstvenu ustanovu a da doktore i medicinske tehničare ne zateknete u klompama.

Celodnevno stajanje i naporan rad predstavljaju noćnu moru za vaše noge. Kako bi bar malo olakšali sebi i svojim umornim nogama posetite sajt Scholl obuca online i pronađite idealne, udobne, ugodne, kvalitetne medicinske klompe kakve vaša stopala zaslužuju.

Clog EVO bele klompe su naša preporuka zdravstvenim radnicima i onima čija profesija zahteva višesatno stajanje. Univerzalne medicinske klompe prikladne za dame i gospodu, konforne, lagodne, fleksibilne, antistatične, otporne na klizanje, anatomski izrađene od najkvalitetnijih materija uz korišćenje savremene tehnologije vašim stopalima pružiće jedinstveni osećaj relaksiranosti i opuštenosti.

 

Scholl klompe za svaki dan

 

Sve je više onih koji uviđaju sve prednosti nošenja klompi, te se odlučuju za klompe i van radnog vremena. Mame koje veći deo dana provodu na nogama jureći za decom i kućnim obavezama, osobe koje imaju problema sa zglobovima i slabom cirkulacijom, kao i sve one osobe koje jednostavno žele poboljšati kvalitet svakog napravljenog koraka i one koji žele učiniti svoj život manje napornim.


Danas se klompe izrađuju u skladu sa modnim trendovima, proizvođači se trude da klompe uvedu u gotovo sve sfere života pa ih izrađuju u različitim dezenima, oblicima, od različitih materijala, a posebno se vodi računa da budu nosive, praktične i udobne.

Klompe koje će vam pružiti udobnost i lagodnost pri svakom koraku, koje će biti vaš saveznik prilikom dugog i neprijatnog stajanja i koje će vaše noge obožavati, a stopala neizmerno zahvaljivati svakako su Scholl klompe Clog EVO.


Klompa EVO je klompa sa uklonjivim memory uloškom koji smanjuje bol u nogama tako što distribuira pritisak na veću površinu stopala i čini da vam hodanje bude lakše i prijatnije. Ova klompa je lagana, fleksibilna sa gornjim kaišem i izrađena je od jako kvalitetne termoplastične gume pa je i sama klompa antistatična i otporna na klizanje. Pogodna je za sve one koji veći deo dana provedu na nogama, a pritom je takvog dizajna da se može nositi na raznim mestima. Scholl klompe praktične su za radno mesto, kuću, park, pijacu, prodavnicu….

Drage dame svoje svakodnevne obaveze lakše će te savladati i u korak ići sa brzim savremenim načinom života u EVO lila klompama, nosivim kako po kući, tako i van nje. Ukoliko pak imate dilemu oko boje posetite sajt Scholl obuca online i izaberite boju koja odgovara vašem senzibilitetu.

Kako bi i pripadnicima jačeg pola olakšali svakodnevno kretanje i učinili njihove korake lakim,sigurnim i konfornim tu su EVO plave klompe, koje će njihovim stopalima pružiti zadovoljstvo i ugodnost.

Napominjemo da je osnovna svrha našeg brenda da vodi računa o zdravlju i udobnosti vaših stopala, pa predlažemo da posetite sajt Scholl obuca online gde ćete pronaći veliki izbor kvalitetne obuće na kojoj će vam vaša stopala i te kako biti zahvalna.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter