Japanka - omiljena obuća za plažu
05.08.2019.

JAPANKA - OMILJENA OBUćA ZA PLAžU

Japanke su već jako dugo omiljena letnja obuća različitih generacija zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji dizajna i funkcionalnosti. Bilo da je u pitanju muška ili zenska obuca, online shop je, pored tradicionalnih prodavnica, savršeno mesto gde se mogu pronaći fantastični modeli za sve prilike. Scholl obuca vodi računa o tome da japanke budu udobna i dugotrajna anatomska obuca, a ne samo prolazna letnja moda. 

 

Odakle nam stižu japanke

 

Kao što nam sama reč kaže, japanke nam dolaze iz Japana. Vode poreklo od tradicionalne japanske papuče po imenu “zori”. U Ameriku su stigle pedesetih godina prošlog veka, a odatle osvojile ceo svet. Komfor i jednostavnost su ih učinili neprolaznom letnjom obućom.
Gumene, a kasnije i plastične japanke odmah su postale hit kao obuća za plažu. Ne samo da su otporne na pesak i vodu, već su i izuzetno lake za obuvanje i izuvanje. Lakoća nošenja je upravo ono što ih do danas čini popularnim, bez obzira da li je u pitanju obična ili anatomska obuca. I, naravno, to što su japanke, kao i ostala obuca, online dostupne.

 

Zašto se Scholl obuća ističe


Od svojih početaka japanke su, uglavnom, ostale nepromenjene. Međutim, dva problema se pojavljuju uporedo sa njima u modernom svetu.


Prvi problem se tiče društvene prihvatljivosti. Da li su to samo papuče za plažu ili se mogu nositi u drugačijim prilikama? Otvoreni prsti na obući su, ipak, među manjim problemima društva.


Drugi problem se tiče mnogo ozbiljnije teme, tj. uticaja na prirodnu sredinu. Većina japanki je potrošna roba. Ljudi ih kupe (muška i zenska obuca – online shop – brza i laka dostupnost), nose jednu letnju sezonu i bace. Onda se one nađu na deponijama ili u okeanima i tako zagađuju prirodu ispuštanjem otrovnih materija bez raspadanja.


Scholl obuca nudi rešenje za oba problema. Pored japanki za plažu, dostupni su i drugi modeli koji se mogu kupiti kao obuca online i nositi dok obavljate kupovinu ili se šetate po gradu.


Kao rešenje drugog problema, Scholl obuca nudi kvalitet pre svega. Ako kupujete japanke, potrudite se da traju što duže, pa ćete manje zagađivati okolinu. Ako su japanke kvalitetne, dugo će i trajati.

 

Japanke za svakog u Scholl-u

 

Anatomska obuca je sinonim za Scholl. Ako ste mislili da japanke ne mogu biti anatomski oblikovane, varate se. Ako su vam potrebne moderne japanke koje se idealno uklapaju uz vašu lepršavu letnju odeću i šetnju po gradu, možete ih kupiti u svim mogućim bojama – crne, bele, žute, zlatne, srebrne, roze, narandžaste, plave, crvene…


Ako tražite izuzetno udobne japanke za plažu, preporučujemo vam nove modele koji su napravljeni od materijala koji se brzo suše i koji imaju anatomski oblik i strukturu efekta peska za bolje prijanjanje ako su vam mokre noge:

 

 

Scholl brine o tome da zdravlje vaših stopala i udobnost budu na prvom mestu gde god da nosite japanke. Ako se spremate za letovanje, obavezno potražite model koji vam najviše odgovara u našoj internet prodavnici. Kod nas je obuca online dostupna 24/7. Za sve druge savete i preporuke stojimo vam na raspolaganju.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter