Kako izabrati obuću za dijabetičare?
13.02.2020.

KAKO IZABRATI OBUćU ZA DIJABETIčARE?

Dijabetes ili u narodu poznat kao šećerna bolest, predstavlja jednu kompleksnu, hroničnu bolest kod koje organizam ili ne koristi ili uopšte ne proizvodi insulin (hormon pankreasa). Postoje tri tipa dijabetesa od kojih je načešći dijabetes tipa 2. Nelečeni ili pogrešno lečeni dijabetes kod obolelih osoba od dijabetesa može izazvati veoma velike posledice kao i ozbiljna oštećenja kompletnog organizma.

 

Jedna od mnogobrojnih komplikacija dijabetesa jeste neuropatije, koja obuhvata oštećenje živaca koji dovode do gubitka osećaja ili osećaj gorenja u stopalima. S obzirom da dolazi do gubitka osećaja u stopalima ovakve osobe ne mogu da procene udobnost obuće i veoma su sklone povređivanju, jer i najmanji kamenčić u cipeli usled trenja može da napravi običnu ranicu. Rane kod osoba sa dijabetesom teško zarastaju i veoma često mogu da dovedu do još ozbiljnijih komplikacija i infekcija. Hronično oštećenje nerava dovodi do pojave suve kože i zato treba napomenuti da je jako bitna svakodnevna kontrola stopala kao i pravilna higijena istih.


Osobama sa dijabetesom se savetuje svakodnevna fizička aktivnost - šetnja i zato je obuca za dijabetičare pravi izbor. Jer osim što je anatomska obuca veoma se vodi računa i o samoj izradi obuće i o unutrašnjim šavovima zbog mogućih iritacija prstiju.

 

Anatomska obuca, pravi izbor za vas


Kod osoba sa dijabetesom u nogama se pogoršava protok krvi. Smanjenost osećaja kao i pogoršana cirkulacija usled bilo kakve povrede, dovodi do toga da se stopalo oporavlja veoma dugo što prouzrokuje dodatne komplikacije. Zato je veoma bitno da izbor bude anatomska obuca, i to obuca za dijabetičare, koja je napravljena tako da smanjuje rizik od bilo kakvih povreda stopala. Scholl obuca je dizajnirala upravo takvu obuću koja bi otklonila bilo kakvu nelagodu. Obuca je dvostruko podesiva, opremljena je Memory cushion uloškom, ispod koga se nalazi još jedan dodatni uložak koji može da se ukloni po potrebi kako bi se stvorio dodatni prostor za stopalo. Takođe sva obuca je izrađena od kože i bez otvora za prste.

 

Scholl obuća - online ponuda


Obuca koja se nalazi u online ponudi našeg proizvođača pod opcijom obuca za dijabetičare sigurni smo da će biti pravi izbor za vas.


Kada su u pitanju dame, stručnjaci savetuju da se upotreba obuće sa visokim potpeticama svedu na minimum. Šta onda obuvati kad je potrebno odati utisak potpune elegancije? Naša preporuka su Igea Mary Jane diabetic, cipele koje spadaju u liniju proizvoda Memory cusion extra sensitive, izrađena od najfinije kože, a opet odišu elegancijom i prefinjenošću. Idealna je za dame koje provode puno vremena stojeći. Veoma lako se obuvaju a koža stopala neprekidno diše.


Takođe, nismo izostavili ni naše nikako manje bitne muškarce za koje iz naše online ponude izdvajamo Nicholas Laces, obuca koja će muškarcima omoguciti osećaj sigurnosti i potpune udobnosti.


Veoma je bitno napomenuti da je anatomska obuca izrađena sa blagim potpeticama (visina pete je 25 mm kod muških modela, 20 mm kod ženskih modela), odnosno da je stopalo blago podignuto i time je izbegnut nepravilan položaj stopala. Ovi modeli su naša preporuka, kompletnu ponudu pogledajte na sajtu Scholl obuca.


Udobna, anatomska obuca potrebna je svakome od nas. Vreme je da obratite posebnu pažnju na negu vaših stopala.


Hodajte kroz život opuštenim i sigurnim korakom i uživajte u proizvodima našeg proizvođača.
 

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter