Koja je idealna obuća za trudnice?
23.07.2021.

KOJA JE IDEALNA OBUćA ZA TRUDNICE?

Trudnoća je fiziološko stanje u kojem dolazi do velikih hormonskih promena koje se oslikavaju na telu svake žene. Povećanje telesne težine jedno je od njih, a kada se tome pridoda problem sa oticanjem stopala, hodanje ume da bude veoma naporno i stresno po organizam. Kako bi se to izbeglo, obuca u trudnoci mora da bude anatomska. Obuca izrađena na ovaj način sprečiće sve neželjene pojave i omogućiće vam da uživate u svom devetomesečnom putovanju.

 

 

Anatomska obuća i njene prednosti


Anatomska obuca je obuća kojoj je prilikom izrade posvećena velika pažnja. Mi znamo da noge trpe celokupnu težinu našeg tela i to tokom čitavog života, a posebno u trudnoći. Osim što trpe naša stopala, težinu našeg tela osećaju i zglobovi i kolena. Kako biste im pomogli i tako sebi olakšali svakodnevicu, potrebno je izabrati kvalitetnu obuću koja je izrađena po posebnim standardima upotrebom najkvalitetnijih materijala. Anatomsku obuću preporučuju svi ortopedi i fizioterapeuti jer je udobna i sigurna, prsti i pete su zaštićeni, a materijali od kojih je izrađena su antimikrobni, što znači utiču na sprečavanje pojave gljivica i bakterija, kao i nastanak neprijatnih mirisa. Scholl obuca veliku pažnju posvećuje izradi svakog svog para, jer znamo da smo važan deo života svakoga od vas.

 

Anatomska obuća za trudnice

 

Kada govorimo o trudnoći, treba se najpre pozabaviti svim onim problemima sa kojima se susreću trudnice. Oticanje nogu je pre svega jedan od njih. Obuca u trudnoci treba da bude lagodna, da nikako ne steže stopalo i da ima što manje tankih kaiševa koji bi potencijalno mogli da stvaraju žuljeve ili usekline. Scholl obuca svim budućim mamama savetuje da biraju obuću sa anatomskim gazištem, kako bi mogle slobodno da se kreću tokom celog dana. Ono što je najvažnije jeste to da je tokom trudnoće potrebno izbegavati visoke potpetice, posebno tanke, koje mogu da dovedu do gubitka balansa i ravnoteže. Nezgodna uganuća su česta pojava kod trudnica koje nose visoke štikle, ali se javlja i dodatno oticanje nogu. Promena položaja tela zbog rasta stomaka i povećana površina oslonca (trudnice hodaju sa nešto razmaknutim stopalima, kako bi obezbedile bočnu ravnotežu), zahtevaju i bezbednu obuću. Scholl obuca pravi je izbor u drugom stanju, ali i nakon njega, kada počinje trčanje za bebicom.

 

obuca za trudnice scholl obuca

 

Materijali su važni

 

Usporena cirkulacija je još jedan problem koji prati trudnoću, tako da treba izbegavati obuću koja može dodatno da je uspori. Osim kaiševa koji se urezuju u nogu, tesne obuće i visokih potpetica, potrebno je izbegavati i obuću od veštačkih materijala. Ovakva obuca u trudnoci ne dozvoljava koži da diše, pa se samim tim cirkulacija dodatno usporava.
Koje modele izabrati za leto?


Kada je u pitanju obuca za trudnice, Scholl tim preporučuje model papuča ILARY 2 STRAPS uz koji ćete zaista uživati u trudničkim danima. Takođe, linija Filippa koja sadrži tehnologiju BIOPRINT® ADAPTA, dizajnirana je tako da drži stopalo u pravilnom položaju. Da li ćete izabrati sandale ili papuče, izbor je na vama. Birajte ono u čemu se vi osećate lagodno, bez obzira na to kakva su očekivanja okoline.


ABERDEEN PLATINUM model je papuča idealna za svakodnevne šetnje, sa blagom petom, odnosno uzvišenjem od 4cm, za sve one trudnice kojima ova visina najviše prija. Uložak SCHOLL MEMORY CUSHION® tehnologije omogućava udobno hodanje tokom celog dana zahvaljujući memorijskom efektu koji daje stopalu optimalnu udobnost.
Ukoliko želite da kupite kvalitetan model koji će ići uz sve odevne kombinacije, opredelite se za Lusaka Platinum model. Dve gornje široke trake su na čičak, pa ih možete samostalno podešavati u odnosu na stanje stopala. Papuča je fleksibilna, lagana i opremljena SCHOLL BIOPRINT® tehnologijom sa karakterističnim uloškom od prirodne plute i gume.

Ukoliko imate neka pitanja za nas, pišite nam putem kontakt forme i vrlo rado ćemo izaći u susret svakom vašem zahtevu.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter