Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine dečije obuće?
06.02.2019.

NA šTA TREBA OBRATITI PAžNJU PRILIKOM KUPOVINE DEčIJE OBUćE?

Prvi korak deteta je najbitniji, a za dobar korak neophoda je odgovarajuća obuća. Saznajte šta sve treba da gledate prilikom odabira obuće za svoje mališane.

 

Da li dozvoljavate deci da hodaju bosa po travi ili pesku?


Vremenski uslovi, savremeni način život, asfalt i druge tvrde površine nisu baš povoljne prilike da se ide bez cipela. Međutim, stimulisanje nervnih završetaka i pravilan razvoj stopala najvažniji su razlozi zbog kojih bi mališani trebalo da hodaju bosi kada god im se ukaže prilika.


Prvi korak deteta je najbitniji, a za dobar korak neophoda je odgovarajuća obuća. Preporuka stručnjaka jeste anatomska obuca, jer sa prvim koracima treba posebnu brigu posvetiti pravilnom razvoju stopala kod dece.


Dobra cipela jeste fleksibilna i prostrana, a sinonim za kvalitetnu i dobru obuću jeste anatomska obuca.


Napomena: Adekvatna anatomska obuca, pogotovu kod dece prati pravilan razvoj stopala, a samim tim i pravilan razvoj čitavog tela. Bilo da dete ima dve, tri ili pet godina neophodno je birati odgovarajući broj cipela, patika ili papuča.

 

Anatomska obuca – pravi izbor za vaše dete!


Deca moraju da se osećaju prijatno tokom hodanja, a tome obuća mnogo doprinosi. Bilo da se u pitanju decije sandale, patike, cipele ili čizme, obuća mora da se prilagodi stopalu.
Važno je da je obuća bude:

 

  • fleksibilna i da ima optimalan prostor u prednjem delu;
  • udobna i da ne steže stopalo;
  • nova i da se ne nasleđuje od starijeg brata ili sestre;
  • sačinjena od prirodnih materijala.

 

Dečija noga brzo raste zato prednji deo obuće mora da bude dovoljno veliki da bi prsti imali prostora. Fleksibilnost patike, cipele ili decije sandale značajna je za svakodnevne aktivnosti mališana i njihovo nesmetano kretanje.

 

Kod svakog deteta se stopalo različito razvija, stoga nikako ne bi trebalo da se obuća nasleđuje niti da se koristi već nošena obuća. Nepravilan razvoj mišića, kostiju i ligamenata najčešće je posledica nošenja uske, tesne i nasleđene obuće, pri čemu mogu da nastanu trajni problemi.


Ako je došlo vreme za kupovinu dečijih cipela, možete prelistati šta to obuca online ima u ponudi, ali posebno obratite pažnju da decije sandale, papuče, patike ili cipele budu:

 

  • komforne i odgovarajuće veličine;
  • dovoljno duboke;
  • anatomski oblikovane;
  • prozračne i meke;
  • sa niskom petom;

 

Anatomska obuca trebalo bi da bude dovoljno široka da bi prsti imali prostora, ali i oblikovana tako da se stopalo pravilno razvija. Zato je scholl obuca odličan izbor za vašeg mališana. Ova obuca online je stalno dostupna, zato ne čekajte ni trenutak, već izaberite adekvatnu i kvalitetnu obuću za vaše dete.

 

Scholl obuca – kvalitet i udobnost na prvom mestu!


Da bi se obezbedila dodatna udobnost tokom kretanja, scholl obuca sadrži posebne unutrašnje uloške od mekog i prirodnog materijala. Stopala bi trebalo neometano da dišu, a niska peta omogućava da težina tela bude pravilno raspoređena. Bez obzira da li birate cipele ili decije sandale, širina obuće mora da se prilagodi samom stopalu.


Đon treba da je savitljiv i sačinjen od meke kože. Posebno je važno da skočni zglob bude pravilno postavljen, a njegov pravilan položaj omogućiće dovoljno duboka obuća.


Scholl obuca svojim načinom izrade i anatomskim oblikom čini da se dete oseća stabilno tokom hodanja. Zdrav i pravilan rast i razvoj dečijih stopala nama je na prvom mestu, a naša obuca online je dostupna i sadrži veliki broj modela, jer mi smo tu zbog vas!

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter