Nisu sve japanke iste, neke „misle” na zdravlje vaših stopala
26.08.2022.

NISU SVE JAPANKE ISTE, NEKE „MISLE” NA ZDRAVLJE VAšIH STOPALA

Japanke ili papuče? Kad je izbor letnje obuće u pitanju, mi kažemo – šta god da odaberete, neka bude zdravo i udobno za stopala koja nose svu težinu tela i po 16 sati dnevno.

 

Scholl vam donosi ženske japanke i muške japanke koje zaista brinu o zdravlju vaših stopala. Proverite kako.

 

Odgovarale su Starim Egipćanima, Rimljanima i Grcima, da li bi i vama?

Iako se čini da su novijeg datuma, japanke su se nosile 4000 godina pre nove ere u Starom Egiptu. Pravljene su od papirusa i palminog lišća. Takođe, nešto nalik njima nosili su i Stari Grci i Rimljani.


Prve moderne japanke postale su popularne u Americi kada su ih američki vojnici posle Drugog svetskog rata doneli iz Japana. Vremenom su redizajnirane i stekle su simpatije potrošača pre svega zbog udobnosti i lakoće nošenja.

 

Kako se biraju japanke

Očigledno su benefiti jači od svih modnih promena jer upotreba japanki kao letnjih papuča ne jenjava već samo raste.


Ipak, moramo priznati da japanke umeju da žuljaju i nanesu blage povrede stopalima ukoliko su lošeg kvaliteta. Svi znamo taj osećaj zbog čega klackalica pri kupovini može da prevagne na papuče. Ali, ne mora da bude tako.


Kako biste izbegli pogrešne modele, kada birate japanke, obratite pažnju na sledeće:

 

  • Proverite da li dok hodate osetite svaki kamenčić kroz đon japanke. Ako je tako, to je znak da je đon isuviše tanak.
  • Proverite od kakvog je materijala kaiš između palca i kažiprsta. Grub materijal će oguliti kožu između prstiju, zato birajte kvalitetne materijale od prirodne kože.
  • Pokušajte da savijete japanku na polovini. Tako ćete proveriti njenu stabilnost.

 

Japanke za plažu

Koliko vam treba vremena da se spremite za plažu? Tek toliko da obučete kupaći i obujete japanke.

 

scholl japanke

 

Japanke su omiljena obuća tokom letnjih dana ukoliko ispunjavaju sve što se od njih očekuje. A očekuje se da budu udobne, prijatne i pogodne za stopala. Sve to moguće je ako su pravljene po principima koja važe za anatomsku obuću. Japanke za plažu treba da budu stabilne, jake i da od prirodnih materijala kako ne bi došlo do razvoja infekcija na stopalima.

 

Anatomske japanke

Sve češći odabir pri kupovini letnje obuće su anatomske japanke. U njihov kvalitet nema sumnje jer su prošle ozbiljnu proveru proizvođača.


Dizajnirane da se prilagode svakom obliku stopala kako bi se osigurala stabilnost, podrška i ispravan položaj pri hodanju. Đon je napravljen od prirodne plute i gume sa mekanim jezgrom koji štiti stopalo od neravnina površine po kojoj hodamo.

 

Kaiš između palca i kažiprsta na nozi je nežan, sprečava žuljanje i neprijatan osećaj. Baš takve su Scholl japanke.

 

Ženske japanke

Možda biste pomislili da anatomske japanke, s obzirom na to da su udobne, ne mogu da budu lepe. To je zabluda.
Dostupne su u brojnim nijansama, skladno uklopljenim sa đonom i dezenom koji se uklapa u svaku odevnu kombinaciju.
Upravo ih to čini dobrim izborom za one aktivnosti kada vam je potrebna udobnost, ali i prikladan dizajn.


Scholl Bahia su letnje, lagane japanke sa fleksibilnim đonom koji prati prirodnu liniju stopala. „Efekat peska“ kod ovog modela znači da obezbeđuju bolje prianjanje stopala čak i ako su mokre, što ih čini pogodnim za plažu. Ne morate da brinete ni za udobnost kaiša jer ovaj model ima kopču pomoću koje se podešava veličina.


Na našem sajtu potražite da li imamo vašu omiljenu boju i koliko su snižene, jer su ženske japanke trenutno na akciji.

 

Muški izbor za ovo leto

Da li japanke više nose muškarci ili žene, teško je pouzdano reći jer ne postoje precizna istraživanja. Iskustveno možemo tvrditi da su u cipelarniku i jednih i drugih. Ono što je sigurno jeste da muškarci rado biraju papuče napravljene tako da odgovaraju potrebama onih koji brinu o svom zdravlju i izgledu.


Iz kolekcije  Scholl muške papuče za sebe odaberite praktičan i ležeran model koji će vam korak učiniti lakim i prijatnim ovog leta.

 

Posebna preporuka, ukoliko želite da vaša stopala osete maksimalnu udobnost i po najvišim temperaturama, su svakako Gabriel papuče koje svojom elegancijom osvajaju na prvi pogled.


Bilo da ste više za japanke ili papuče, važno je da pronađete model koji će odgovarati obliku vaših stopala. Odaberite svoju udobnost, potražite idealan model na našem sajtu.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter