Po čemu se anatomska obuća izdvaja u odnosu na standardne modele?
24.11.2021.

PO čEMU SE ANATOMSKA OBUćA IZDVAJA U ODNOSU NA STANDARDNE MODELE?

U poslednje vreme, čini se, počeli smo više da razmišljamo o svom i zdravlju svojih najbližih. Jasno nam je da je to komponenta bez koje ovaj život nema smisla. Međutim, vrlo često zaboravljamo šta sve to dobro zdravlje podrazumeva. Zapostavljamo odnos prema svojim nogama i stopalima olako, misleći da ih odlikuje neuništivost i da će nas celog života držati. U ovome se varamo. U našim stopalima nalazi se četvrtina kostiju čitavog našeg tela i mnogi bolovi koje osećamo u ramenima, leđima, kukovima i kolenima potiču upravo od stopala. Kako bismo negovali zdravlje svojih stopala neophodna je kvalitetna anatomska obuca.

 

Šta je to anatomska obuća?

 

Anatomska obuca predstavlja specijalnu kategoriju obuće koja ima posebno i specijalno dizajnirano gazište. Anatomska obuca je dizajnirana tako da vaše stopalo drži u pravilnom položaju i čuva zdravlje vašeg koštano-mišićnog sistema. Namenjena je apsolutno svima, od dece kojoj se tek razvijaju stopala, do starih osoba koje već imaju izražene bolove i određene probleme sa čukljevima, kandžastim prstima, urastanjem noktiju, ali i probleme sa držanjem, kičmom, kukovima i leđima. Anatomski dizajnirana obuća zaista ima veliki učinak na celokupno zdravlje našeg skeletnog sistema.

 

dva-para-anatomske-obuće

 

 

Scholl obuća i njene prednosti

 

Kao jedan od predstavnika anatomske obuće na globalnom nivou, imali smo veliku obavezu i odgovornost da održavamo nivo kvaliteta svakog našeg para. Scholl obuca razvila je posebne tehnologije uložaka koji idu u svaki od modela i koji omogućavaju da vaš korak bude lak i rasterećen.


Najveće prednosti koje Scholl obuca nosi sa sobom:

  • Prilagođava se obliku stopala
  • Rasterećuje telo, čineći hodanje lakšim
  • Amortizuje se pritisak na stopalo
  • Svaki uložak napravljen je u skladu sa pravilima ortopedske struke
     

Sve ovo dovodi do neupitne činjenice da anatomska obuca preventivno sprečava da dođe do pojave deformiteta stopala i raznih drugih zdravstvenih problema. Obuća koja nema anatomsko gazište i nije kreirana po najvišim standardima struke čini da se vaše noge brzo zamaraju, stvara osećaj nelagode, dovodi do urastanja noktiju i do stvaranja čukljeva... Upravo iz tog razloga anatomske papuce, klompe, čizme, patike i sandale moraju biti izbor svih onih koji vode računa o svom telu. Jer je, znamo već, u zdravom telu - zdrav duh!


Zimske anatomske papuče

 

Naša nova kolekcija je uveliko na policama, a kao što već znate, Scholl je postao prepoznatljiv po svojim klompama i papučama. Scholl papuce ove zime dobile su novu notu, s obzirom na to da smo se potrudili da unapredimo prošlogodišnji dizajn. Ove sezone će zaista svako moći da pronađe nešto što mu se dopada.

 

Jedan deo naše kolekcije je mirnih, svetlih i pastelnih boja, pa dominiraju puder roze, bela, svetlo žuta, svetlo plava i siva kada je reč o ženskim modelima.

 

S druga strane, za ljubiteljke jarkih boja birali smo modele ljubičastih, bordo, plavih i narandžastih tonova koji su sve popularniji. Na raspolaganju su vam jednobojni ili šareni modeli. Jedina stvar koja se ni ove sezone koje promenila jeste kvalitet izrade samih modela, jer sa tim nikada ne pravimo kompromise.

Kada su u pitanju muški modeli, dominiraju siva, teget, braon i crna boja. Muške Scholl papuce ove sezone su zaista fenomenalne i izbor je veliki.

 

S obzirom na to da mnogi veći deo dana provode na nogama van kuće, veoma je važno imati osećaj sigurnosti i udobnosti kada se odmarate u svoja četiri zida. a druge strane, za sve one koji rade od kuće, anatomske papuce su idealno rešenje za stajling iz kućne kancelarije. Budite odgovorni prema zdravlju svojih stopala, jer ona sve pamte. Častite sebe ili sebi drage osobe i poklonite Scholl papuce. Meseci darivanja počinju, pa neka ovo bude lepa prilika da se odužite svojim stopalima i nogama.

 

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter