Scholl klompe – praktična i udobna obuća
27.11.2018.

SCHOLL KLOMPE – PRAKTIčNA I UDOBNA OBUćA

Danas možemo da biramo da li ćemo otvorenu ili zatvorenu obuću, koje papuče ćemo obuti na plažu, a koje u šetnju. Neke cipele nosimo kao modni detalj, a neke zbog svoje praktičnosti. Medicinske klompe i papuče najčešće zdravstveni radnici nose, jer udobne i praktične, a anatomska obuca je najbolje rešenje za prvi korak svakog mališana.

 

Kada je čovek shvatio da ne mora da ide bos i da noge može da sačuva od spošljašnjih faktora odlučio je da napravi obuću. Obuća je nastala pre mnogo vekova i u početku je imala samo zaštitnu funkciju.


Danas možemo da biramo da li ćemo otvorenu ili zatvorenu obuću, koje papuče ćemo obuti na plažu, a koje u šetnju. Neke cipele nosimo kao modni detalj, a neke zbog svoje praktičnosti. Medicinske klompe i papuče najčešće zdravstveni radnici nose, jer udobne i praktične, a anatomska obuca je najbolje rešenje za prvi korak svakog mališana.

 

Kako su nastale klompe?


Da li nosite papuče po kući ili samo kada krenete napolje? Danas se razlikuju kućne papuče i papuče koje nosimo u šetnju. Japanke, natikače, klompe, nanule svima su dobro poznate.


Zbog svoje udobnosti i ležernosti sedamdesetih godina 20. veka klompe postaju sve popularnije na tržištu. Njihova prvobitna namena bila je za ljude kojima je novčanik tanji, a pojavile su se prvo u baltičkim zemljama. Mada još uvek nije zvanično potvrđeno, Holanđani ipak tvrde da klompe potiču upravo iz njihove zemlje. Zato klompe u Holandiji predstavljaju nacionalni simbol.


Zdrava i veoma komforna obuća, noga u njima diše, a lako se obuvaju – klompe danas najčešće nose oni koji na poslu sve vreme stoje. To je najpre slučaj sa medicinskim radnicima i kuvarima. Medicinske klompe postale su glavno obeležje medicinske opreme, a svi koji ih nose potvrđuju njihovu praktičnost i udobnost.

 

Šta medicinske klompe čini udobnom obućom?


Glatki đon, odlično prijanjaju uz nogu i mali pritisak tokom hodanja izdvaja medicinske klompe u odnosu na druge papuče. Međutim, obuću treba birati po tome da li se noga oseća udobno u njoj ili ne. Ne mora to da bude najskuplja obuća na tržištu, jer scholl obuca u ponudi ima proizvode za svačiji budžet. Ova anatomska obuca savršeno pristaje uz nogu, a brojni su modeli koje ova obuca online nudi.


Pored udobnih papuča, cipela ili japanke, na tržištu se može naći kvalitetna anatomska obuca za svaki dan, ali i za specijalne prilike. Scholl obuca prati najnovije trendove i ide u korak sa modnim stilovima. Zato je ova obuca online dostupna u svakom trenutku.

 

Anatomska obuca – funkcionalna i moderna obuća za svakoga!


Da li vas steže i žulja cipela? Koje vam papuče najpre prijaju?


Ako vas stopalo često boli dok stojite, onda samo pomislite kako će se vaša noga osećati u neudobnoj obući tokom hodanja. Da biste izbegli bol prilikom kretanja, trebalo bi izabrati obuću koja će doprineti da pritisak na stopalo bude mali, smatraju stručnjaci.


Bilo da su medicinske klompe, sandale, japanke i druge papuče u pitanju, ne znači da se neće pojaviti neki problem samo zato što noga ima prostora da diše. Ako je vaš izbor scholl obuca, onda problema neće biti!


Međutim, ako ne možete da nađete odgovarajući model ili vas muči kurije oko, potražite obuću koja ima kockast prednji deo kako bi prsti imali dovoljno prostora, a vaše stopalo se osećalo prijatno.


Posebno obratite pažnju na obuću kod koje se ističe dizajn u prvi plan, jer nekada određeni proizvođači ističu moderan dizajn nasuprot funkcionalnosti. To nikada nećete čuti od proizvođača anatomske obuće, jer scholl obuca na prvo mesto stavlja udobnost i kvalitet, a ni malo ne zaostaje ni za najnovijim modnim trendovima.


Zato je naša obuca online uvek dostupna za vas!

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter