Scholl obuca – lagan korak za svaki dan
24.10.2018.

SCHOLL OBUCA – LAGAN KORAK ZA SVAKI DAN

Za siguran korak, elegantno držanje i skladu figurnu neophodna je posebna briga o nogama. Da li znate da se u stopalu nalazi 26 kostiju? Upravo zahvaljujući ovim kostima, stižete gde god poželite. Zato, mislite o zdravlju svojih stopala!

 

Za siguran korak, elegantno držanje i skladu figurnu neophodna je posebna briga o nogama. Da li znate da se u stopalu nalazi 26 kostiju? Upravo zahvaljujući ovim kostima, stižete gde god poželite. Zato, mislite o zdravlju svojih stopala!


Jedna mala prodavnica cipela u Čikagu specijalizovana samo za udobnu obuću davne 1899. godine zaposlila je mladog momka po imenu Vilijam Scholl. Scholl počinje da osmišljava uloške za stopala i obuću, a tada počinje i da izučava fiziologiju i anatomiju stopala. I tako, malo po malo, nastaje Scholl obuca, sada već svetski prepoznatljiv brend anatomske obuće.

 

Polovinom 20. veka Scholl obuca doživljava procvat, a danas je ova anatomska obuca sinonim za udobnost, stabilnost, prilagodljivu, trajnu, zdravu i komfornu obuću. Ova anatomska obuca je drugačija, biomehanički je projektovana i omogućava stopalu uživanje. Scholl obuca stalno teži da unapredi kvalitet i da bude u skladu sa najnovijim modnim trendovima.

 

Kada nastaju problemi sa stopalima?


Kada se ne brine dovoljno o kvalitetu obuće i kada se isključivo nosi obuća sa visokom štiklom ili samo ravna obuća, može doći do problema. Deformitet stopala izaziva ne samo zenska obuca sa visokom potpeticom, već i ravna obuća, kao što su baletanke i patike. Visoku štiklu zamenite modelima sa nižom potpeticom, a stručnjaci savetuju da se koristi anatomska obuca. Međutim, malo je verovatno da će neko stalno nositi anatomsku obuću.


Ortopedi savetuju da se cipele i zenske cizme sa visokom potepeticom zamene obućom koja ima umereno visoku štiklu. Takođe, danas je obuca online dostupna u svakom trenutku, pa lako možete da nađete ono što vam se sviđa, a da pritom odgovara vašim stopalima, bilo da tražite zenske cizme, papuče ili muške cipele.

 

Koliko dugo nositi obuću sa visokom potpeticom?


Obuću sa štiklom većom od 7 cm izbegavajte da nosite svakoga dana. Specijalna prilika ili izlazak odličan su povod za visoke potpetice, jer ih ne treba nositi duže od četiri sata u toku dana. Ali, nije preporučljivo ni da se stalno nosi ravna obuća. Baletanke i patike mogu da dovedu do pojave ravnih tabana ili može doći do spuštanja svoda samog stopala.

 

Napomena: Ako se stalno nosi obuća sa visokom štiklom, opterećuje se prednji deo stopala, pri čemu se bol širi dalje na listove. Bolovi mogu da se prošire do leđnog i slabinskog dela kičme, pa i do ramena i vrata, zato budite obazrivi.


Obuća ne sme da bude uska, da steže i pritiska stopalo, ne sme da opterećuje petu niti prste, već bi trebalo da bude široka koliko i samo stopalo. Zato se Scholl obuca, zahvaljujući svom specijalnom dizajnu, odlično prilagođava svakom stopalu.


Medicinske klompe – najbolji prijatelji svakog doktora

 

Kada se pomenu klompe da li prvo pomislite na Holandiju ili na lekare? Iako su nastale u Holandiji pre nekoliko vekova i bile su napravljene od drveta, danas su medicinske klompe uglavnom sastavni deo opreme svakog doktora ili medicinske sestre. Jeste li se zapitali nekada zašto lekari nose baš medicinske klompe?


Ova anatomska obuca smanjuje bol u stopalima i zglobovima, udobna je, a zahvaljujući njoj lekari mogu da izdrže i više od 8 sati na nogama. Specijalnog su dizajna tako da štite prste od mogućih povreda prilikom pregleda pacijenata i intervencija. Medicinske klompe se lako obuvaju i izuvaju, jer nemaju dodatne kaiševe, a nije potrebno da se saginjete da bi ste ih obuli. Zato ne čudi zašto su upravo medicinske klompe neizostavni deo opreme skoro svih medicinskih radnika.

 

U ponudi naše online prodavnice obuće imamo medicinske klompe, zenske cizme, ali svakako preporučujemo da pogledate koja se obuca online nudi u našem shopu. Naša anatomska obuca čini da se prijatno osećate dok hodate i prilagođava se svakom stopalu. Scholl obuca je tu da isprati svaki vaš korak.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter