Scholl ulošci – kako se koriste i kome su namenjeni?
25.05.2023.

SCHOLL ULOšCI – KAKO SE KORISTE I KOME SU NAMENJENI?

Za trkače, šetače i mnoge druge vežbače, zadovoljavajući trening često uključuje ne malu količinu zlostavljanja stopala i njegovih delova. Dakle, ako vas boli peta ili vam pulsira zglob, onda su za vas Scholl ulošci, dizajnirani tako da se mogu uvući u bilo koju patiku ili cipelu.

 

U ovom tekstu saznajte koji su Scholl anatomski ulošci najbolji za vas i vaše stopalo.

 

 

Šta su Scholl ulošci za stopala?

Popularni ortopedski ulošci brenda Scholl, dizajnirani su da pruže podršku, udobnost i olakšanje stopalima. Oni su namenjeni osobama koje imaju različite probleme sa stopalima, uključujući bolove u nogama i leđima, ravne tabane, visoki svod, petni trn, žuljeve ili običan, svakodnevni umor.


Scholl ulošci su dizajnirani da pruže podršku ali i da poboljšaju držanje tela. Obično su napravljeni od udobnih materijala koji pružaju mekoću pa mogu pomoći u absorbciji udaraca prilikom hodanja i smanjiti pritisak na određene delove.
Upotreba ovih uložaka preveniraće povrede jer stopalu pružaju stabilnost i smanjuju rizik od istezanja ligamenata ili drugih povreda povezanih sa hodanjem i trčanjem.


Većina Scholl uložaka dolazi u standardnim veličinama, ali se mogu prilagoditi sečenjem prema veličini i obliku stopala. To omogućava personalizaciju i prilagođavanje uložaka specifičnim potrebama svakog pojedinca.


Važno je napomenuti da, iako Scholl ulošci mogu pružiti olakšanje i podršku, u nekim slučajevima je preporučljivo konsultovati se sa stručnjakom ili ortopedom kako bi se dobila preciznija procena i preporuka za vašu konkretnu situaciju.

 

 

Kako se koriste Scholl ulošci?

Korišćenje Scholl uložaka je relativno jednostavno. Evo osnovnih koraka za njihovu pravilnu upotrebu:

 

 • Proverite veličinu – Većina uložaka dolazi u standardnim veličinama, ali mogu se prilagoditi sečenjem prema potrebi.
 • Pripremite obuću – Izvadite stare uloške iz obuće. Obrišite i očistite unutrašnjost kako bi bila spremna za postavljanje novih.
 • Postavite uloške – Uložak treba postaviti, sa stranom na kojoj se nalazi logo okrenutom prema gore.
 • Prilagodite uloške – Ako su ulošci preveliki za vašu obuću, možete ih iseći prema potrebi koristeći makaze.
 • Proverite pravilan položaj – Uverite se da je uložak postavljen ravno i da odgovara vašem obliku stopala. Treba da se osećate udobno i da imate dovoljno prostora za prste.
 • Isprobajte obuću – Hodajte neko vreme kako biste se uverili da su udobni I da pružaju podršku koju želite.

 

Treba naglasiti da je svako stopalo jedinstveno, pa je moguće da će biti potrebno određeno vreme da se naviknete na Scholl uloške.


Takođe, pratite uputstva proizvođača o održavanju i čišćenju uložaka kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i higijena.

 

Scholl ulošci za obuću.

 

 

Scholl ulošci za petni trn i ostali modeli na našem tržištu

Scholl nudi različite modele uložaka koji mogu pružiti olakšanje kod petnog trna, bolnog stanja koje se javlja kada je tetiva koja povezuje petu i prste upaljena ili nadražena.


Scholl Gel Activ ulošci su jedan od popularnih proizvoda koji se koriste za petni trn. Ovi ulošci su dizajnirani da pruže ublažavanje pritiska i amortizaciju pete, smanjujući nelagodnost i bol. Oni imaju gelaste jastučiće koji absorbuju udarce i pružaju dodatni komfor prilikom hodanja.


Ulošci mogu pomoći u ravnomernoj raspodeli težine prilikom hodanja, smanjujući pritisak na petu što olakšava simptome petnog trna i ubrzava process ozdravljenja.


Uvek je važno uzeti u obzir lične potrebe i konsultovati se sa stručnjakom pre nego što donesete odluku o kupovini proizvoda kao što su Scholl ulošci za petni trn. Cena ovih pomagala može varirati u zavisnosti od modela, apoteke ili prodavnice.

 

BIOMEHANIKS ULOŽAK – Scholl Biomehanics tehnologija je klinički dizajnirana da smanji bol u stopalima. Ima ugrađen troslojni sistem za kontrolu pokreta pa poboljšava držanje i položaj stopala.

 

Scholl biomehaniks uložak za obuću.


Kod krivog gaženja na unutrašnjem delu stopala je pravi izbor jer smanjuje bol.

 

 

Scholl gel active ulošci - iskustva

Na osnovu iskustava korisnika Scholl Gel Active uložaka daćemo vam razloge zašto da se odlučite baš za njih:

 

 • Udobnost - Mnogi korisnici hvale udobnost i podršku koju pružaju Gel Active ulošci
 • Smanjenje bolova - Redovnim nošenjem uložaka pravilno se raspoređuje pritisak na stopalima što može ublažiti bol i nelagodnost.
 • Savršeni za sportiste – Stekli su izuzetnu popularnost među sportistima i aktivnim osobama jer smanjuju stres na stopalima tokom sportskih aktivnosti.
 • Sprečavaju neprijatne mirise – Imaju antibakterijska svojstva i pomažu održavanju svežine stopala.
 • Dobro su prilagođeni svim stopalima

 

 

SCHOLL ULOŠCI ZA SVAKI DAN I SPORT

Scholl ulošci za svaki dan i sport ističu se svojom prilagodljivošću i fleksibilnošću a postoje tri modela:

 

 • Za svaki dan – Napravljeni su od dve vrste gela. Mekši gel pomaže udobnosti, dok čvršći daje potporu peti I svodovima stopala.
 • Za sport – Prilagođeni sportskoj obući, smanjuju mikro opterećenja pri sportskim aktivnostima.
 • Za posao – Gel active tehnologija ublažava udarce, posebno na tvrđim površinama. Otvori na ulošcima i mtkanina drže stopalo suvim.

 

Scholl ulošci za svaki dan, posao ili sport.

 

Prave se za mušarce od broja 40 – 46,5 i za žene od broja 35,5 – 40,5.


U paleti proizvoda za dame su posebno dizajnirani Scholl ulošci za visoke štikle. Namenjeni su pružanju dodatne udobnosti i podrške stopalima prilikom nošenja visokih potpetica. Ovi ulošci obično imaju tanji profil kako bi se prilagodili unutrašnjosti cipele sa uskim prednjim delom. Pomažu smanjenju pritiska na prednji deo stopala i petu.

 

 

Dr Scholl čarape

Deo linije proizvoda Scholl odnosi se na čarape. One su posebno dizajnirane da pored udobnosti pruže i dodatne funkcije za stopala.


Scholl čarape imaju nekoliko karakteristika koje ih izdvajaju od običnih čarapa. To uključuje dodatnu podršku za stopala, posebno u područjima kao što su peta i svod stopala. Neki modeli mogu imati dodatne jastučiće ili posebne umetke koji pomažu u ublažavanju pritiska i smanjenju umora.


Osim podrške Scholl čarape mogu imati i druge funkcije kao što su antibakterijska svojstva koja sprečavaju neugodne mirise i zadržavaju svežinu stopala. Takođe, mogu biti napravljene od posebnih materijala koji omogućavaju bolje upravljanje vlagom i ventilaciju stopalima.

 

 

Scholl čarape za vene

Scholl proizvodi medicinski kompresijske čarape koje se koriste za tretiranje problema sa venama kao što su proširene vene, tromboza ili edemi. Ove čarape vrše pritisak na noge, smanjujući otok i poboljšavajući cirkulaciju krvi.


Kompresijske čarape su dostupne u različitim nivoima kompresije. Jačina kompresije zavisi od težine problema sa venama i preporuke lekara. Čarape sa nižim stepenom kompresije, koriste se za blaže smetnje, dok se sa većom kompresijom koriste za ozbiljnije probleme.


Ove čarape su obično prave od elastičnih materijala i imaju poseban dizajn koji vrši pritisak na noge.


Pravilno odabrane i pravilno nošene Scholl čarape za vene mogu pomoći u smanjenju simptoma poput umornih nogu, otečenih zglobova, bolova i grčeva.

SCHOLL KOMPRESIVNE ČARAPE – Scholl kompresivne čarape za vene Light Legs postepeno povećavaju pritisak duž nogu, poboljšavaju cirkulaciju. Smanjuju simptome umornih i teških nogu. Raspolažu Ladder resist tehnologijom koja sprečava širenje žice na čarapi. Ne menjaju oblik i boju, a traju i do 100 pranja.
Izuzetnog su kvaliteta i prave se od 20 i 60 DEN-a.

 

Scholl kompresivne ćarape za žene.
Ako želite uloške zaista prilagođene vašim stopalima koji će se baviti specifičnim problemima, uložite u kvalitetan par Scholl uložaka.


Jednostavni odabir Scholl proizvoda možete napraviti online poručivanjem.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter