Veličina obuće i onlajn kupovina – kako da izbegnete greške kada naručujete preko interneta?
03.03.2023.

VELIčINA OBUćE I ONLAJN KUPOVINA – KAKO DA IZBEGNETE GREšKE KADA NARUčUJETE PREKO INTERNETA?

Da li se i vi sve češće odlučujete za kupovinu putem interneta? Potpuno vas razumemo: osim što je brža i jednostavnija, kupovina ,,na klik” štedi vaše vreme i vas od guranja sa drugim kupcima i stajanja u kilometarskim redovima pred kasom.

 

Ali šta kada kupujete onlajn one ,,komplikovane” proizvode koje ste navikli da birate u radnji uz pomoć sugestije prodavca? Šta na primer raditi kada kupujete cipele, a ne znate koja je adekvatna veličina obuće kada je naručujete?


Ne brinite. U nastavku teksta predstavljamo vam kako da to uradite na pravi način i svaku svoju narednu kupovinu obuće obavite bez greške.

 

 

Kako izmeriti stopalo?

Prvi i najvažniji korak je da izmerite svoje stopalo na pravilan način. Za merenje ja vam je potreban pribor koji verovatno već imate u svojoj kući: lenjir, olovka i papir ili karton koji su duži od vašeg stopala.


Pravilno merenje stopala podrazumeva da postavite papir ili karton na pod tik uza zid. Na papir ćete postaviti stopalo tako da petom dodiruje zid. Nakon toga lenjir postavite pored noge i olovkom obeležite dužinu stopala. Podsećamo vas da ako kupujete zimsku obuću obavezno prilikom merenja nosite debljinu čarapa koje planirate da nosite uz taj tip obuće.


Obratite pažnju na dužinu nožnih prstiju, te nakon što uokvirite stopalo, olovkom obeležite tamo gde vam je najduži deo. Ne zaboravite da izmerite i najširi deo stopala sa jednog na drugi kraj. Preporuka je da sve isto uradite i sa drugom nogom, jer naše telo nije potpuno simetrično, tj. nekim osobama je jedno stopalo malo duže ili šire.


Na ovaj način ćete na adekvatan način izmeriti svoje stopalo i dužinu gazišta. 

 

 

Kako odrediti veličinu obuće?

Krenuli ste u razgledanje obuće koju želite da poručite na sajtu omiljenog brenda.


Odredili ste dužinu gazišta, sada na red dolazi određivanje tačne veličine obuće. To ćete najefikasnije postići detaljnim pregledom tabela veličina obuće u kojoj se uz brojeve cipela nalaze i dužine gazišta.


Imajte na umu da različiti brendovi mogu da imaju različite kalupe. U pojedinim situacijama veličina obuće neće biti identična kod svih brendova, te postoji mogućnost da se brojevi cipela i dužina gazišta razlikuju i za broj ili više. 

 

Merenje velicina obuce Scholl online prodavnice.

 

 

Šta je tabela veličina obuće?

Na većini sajtova koji prodaju obuću preko interneta, nalazi se tabela veličina obuće. Negde će ona biti vidno istaknuta na prvoj stranici sajta, a negde se prikazuje onda kada kliknete na konkretan proizvod. Da biste izbegli eventualne greške prilikom onlajn poručivanja važno je da pratite smernice iz date tabele koja je dostupna i odgovarajuća baš za model i brend koji želite da kupite.


Tabela se sastoji od kolona u kojima se nalaze:

 

  • Izmerena dužina stopala
  • Veličina obuće u cm
  • U pojedinim tabelama se nalazi i kolona sa svim širinama stopala

 

Ako se kod nekih brendova dužina vašeg stopala nalazi na granici veličina, preporuka je da se u tom slučaju uvek odlučite za veći broj, dok se za širinu preporučuje ona koja je najbliža širini vašeg stopala.

 

 

Šta ako obuću kupujete detetu?

Prilikom kupovine dečije obuće izmerite dužinu gazišta kao što je opisano za odrasle. Nakon toga će vam tabela velicina obuće za decu pomoći da odredite pravi model i broj obuće.


Kada su u pitanju deca, preporuka je da se kupuje obuća koja je 0,5 do 1 cm duža kako bi stopalo imalo dovoljno prostora da se pravilno razvija. Ne računajte na to da će dete vremenom razgaziti obuću. Odaberite upravo onu koju će dete od prvog koraka nositi sa uživanjem.

Ako se i dalje dvoumite koji je adekvatan par obuće za vas ili vaše najmilije, pogledajte Scholl modele koje pored neprevaziđene udobnosti krasi i trendi izgled. Savršen par možete poručite na našem sajtu brzo i jednostavno.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter