Zašto je važno da dečija obuća bude anatomski oblikovana?
13.05.2021.

ZAšTO JE VAžNO DA DEčIJA OBUćA BUDE ANATOMSKI OBLIKOVANA?

Neke statistike rađene poslednjih godina u našoj zemlji pokazuju da se kod više od polovine dece do navršene pete godine života javlja problem ravnih tabana. Loše držanje i kriva kičma potiču od stopala, pa zato danas sve više roditelja obraća pažnju na izbor obuće svojih mališana. A evo još nekoliko važnih informacija o tome zašto bi obuca za decu trebalo da ima anatomsko gazište.

 

Udobna dečija obuća za zdravo detinjstvo

 

Mnogi roditelji danas imaju otpor prema anatomskoj obući iz dva razloga. Prvi je cena, koja je nešto viša u odnosu na klasičnu obuću, a drugi razlog je taj što misle da se ortopedske cipelice i sandale za decu po izgledu razlikuju od standardne obuće. Prvi razlog je opravdan, s obzirom na to da je istina da anatomska obuca za decu zna da bude dosta skuplja, međutim, zdrava stopala i pravilno držanje vašeg deteta nema cenu. Kada je izgled anatomske obuće za decu u pitanju – dragi roditelji, možete biti mirni i sigurni da se vaše dete ni po čemu neće razlikovati i biti obeleženo. Naprotiv. Scholl obuca za decu dizajnirana je tako da apsolutno prati sve trendove kada su u pitanju modeli i boje, prilagođena je svakom uzrastu, a što je najvažnije udobna je.

 

Šta kada je dečija obuća neudobna?

 

Ukoliko ste počeli da primećujete da se vaše dete prebrzo umara, žali se na žuljanje cipelica i traži da ga često nosite, iako to do sada nije bila navika, možda je vreme da razmislite o kvalitetnijoj obući. Problemi i bolovi u stopalima javljaju se i kod male dece, samo je problem što oni to ne znaju da objasne, pa često njihove komentare ne shvatamo ozbiljno. Nošenje anatomski oblikovane obuće preventivno sprečava nastanak problema u razvoju dečijih stopala i leči sve moguće deformitete još u fazi razvoja. Efikasnost anatomskih sandalica, cipelica i patikica u prevenciji i lečenju ravnih stopala je zaista od krucijalne vrednosti. Naše Scholl papuče i sandale za decu mogu da se nose po ceo dan. Napravljene su da podrže luk stopala, zglob i ligamenate. Odabirom Scholl obuće, sprečavate razvoj deformiteta stopala i skočnog zgloba svog mališana.

 

Tricleo sandale za naše najmlađe

 

Iz ponude izdvajamo naš model Tricleo, dostupan u dve boje – crvenoj i teget. Idealan je kako za devojčice, tako i za dečake i dostupan je u brojevima od 19 do 26. Veoma udobna i mekana sandalica koja će vašem detetu omogućiti da se pravilno razvija.

 

Smiley kid – model koji roditelji obožavaju

 

Smiley kid je letnji model sandale za decu koji je veoma zahvalan za nošenje. Izrađen je od prirodne plute i gumene podloge, te je stoga posebno fleksibilan i savršen za mlađa dečija stopala. Podloga je otporna na klizanje, pa samim tim pruža veću sigurnost kako detetu, tako i roditeljima. Ergonomska svojstva unutrašnjosti su proučavana naročito kod mlađih dečijih stopala (od 27 do 31 veličine ), sa manje naznačenim anatomskim oblikom i u brojevima od 32 do 34, koje karakteriše klasičan Scholl Bioprint anatomski uložak. Napravljene su tako da i najmanja deca mogu samostalno da ih obuvaju.


Scholl obuća želi da apeluje na roditelje da razmišljaju o tome kako formiranje stopala u velikoj meri određuje buduće zdravlje deteta. Ne dozvolite da vaše dete pati od problema sa spuštenim svodovima, ravnim tabanima, problemima sa zglobovima i kičmom. Sve ovo možete rešiti vrlo jednostavno – odabirom prave obuće. Uz to naravno, važno je da obuća bude prilagođena kako funkcionalno, tako i estetski. Naši mališani su uvek na prvom mestu, a srećno i zdravo detinjstvo nema cenu. I zato je Scholl obuća tu za celu porodicu. Nastavljamo da radimo u službi zdravlja vaših stopala.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter