Kako anatomski ulošci za obuću utiču na vaše zdravlje?
31.01.2023.

KAKO ANATOMSKI ULOšCI ZA OBUćU UTIčU NA VAšE ZDRAVLJE?

Postoji mnogo faktora koji utiču na opšte stanje organizma. Neke ne možemo da promenimo, ali na dosta njih možemo da utičemo svojim pametnim odlukama i izborima. U mudre odluke, koje će imati pozitivno delovanje na zdravlje celokupnog organizma, spada i kupovina adekvatne obuće jer anatomski ulošci za obuću imaju uticaja na vaše zdravlje i više nego što možete da pretpostavite.

 

Bolovi u stopalima, kolenima, kukovima, duž celog kičmenog stuba, u ramenima i vratu veoma često imaju zajednički uzrok – nepravilno držanje tela, koje uglavnom potiče od samih stopala i urođenih ili stečenih deformiteta usled nošenja neudobne i neadekvatne obuće.

 

Scholl ulošci za obuću, jednostavno postavljeni u cipele, patike, klompe, dovoljno su čvrsti da obezbeđuju potporu peti i lukovima stopala, a istovremeno dovoljno meki da obezbede udobnost, ublaže opterećenje i smanje pritisak u toku hodanja.

 

 

Ortopedski ulošci – koji su najbolji?

Ortopedski ulošci, pored komfora i udobnosti koje pružaju, dokazano služe za lečenje i prevenciju različitih tegoba i oboljenja. Veličina, oblik, način i materijal izrade zavise od upotrebe i namene, pa postoje gel ili kožni anatomski ulošci koji se prilagođavaju obliku stopala i vrsti obuće i na najbolji mogući način otklanjaju tegobe i oboljenja. Najbolji su oni koji zadovoljavaju vaše potrebe i u stopu prate vaše dnevne obaveze.

 

Scholl kratke crne cizme sa belim djonom.

 

 

Zašto se nose anatomski ulošci?

Redovno nošenje anatomskih uložaka mnogo će vam pomoći:

 

  • kod deformiteta stopala ( kod dece i kod odraslih veoma su česte pojave urođenih ili stečenih ravnih tabana, čije se posledice manifestuju kroz bol i ukočenost u stopalu, unutrašnjoj strani skočnog zgloba, kolenu i lumbalnom delu leđa. Ovaj problem s godinama postaje sve gori, a za lečenje deformiteta koriste se adekvatne vežbe i ulošci za ravne tabane. Svakodnevno nošenje uložaka u obući olakšaće ili otkloniti tegobe koje ovaj deformitet izaziva, a tokom vremena sasvim će ublažiti ili izlečiti deformitet. Ulošci mogu pomoći i kod oboljenja suprotnog ravnim tabanima, a to je izdubljeno stopalo - per cavus, petni trn,a smanjuju i rast čukljeva i deformitete prstiju )
  • u prevenciji bolova i otoka ( redovno nošenje otklanja bolove u zglobovima, tetivama i mišićima čitavih nogu, pa noge neće boleti ni oticati čak ni nakon višečasovnog stajanja ili hodanja, zbog toga su od izuzetnog značaja anatomski ulošci za cipele koje ćete nositi svakodnevno na poslu, u šetnji, u kupovini, u svim onim aktivnostima zbog kojih ste satima na nogama )
  • kod uspostavljanja normalne cirkulacije krvi u perifernim krvnim sudovima stopala i nogu ( svakodnevnim nošenjem uložaka nećete osećati neprijatnu utrnulost, hladnoću i bol i upravo zbog toga se medicinski radnici odlučuju za klompe sa anatomskim uloškom, koje pored udobnosti, pružaju stopalu pravilnu potporu za duge smene na nogama. Ovakve klompe idealne su i za slobodno vreme i nošenje po kući u kojoj provodimo dosta vremena, a često zaboravimo na brigu o stopalima i nogama )
  • za pravilno držanje tela jer omogućavaju lako i komforno kretanje, vežbanje ili bavljenje sportom ( anatomski ulošci za patike, potpuno prilagođeni sportskoj obući, učiniće svaki trening efektivnijim bez dodatnog, nepotrebnog zamaranja stopala )

 

Dakle, postoji veliki broj različitih anatomskih uložaka i svaki je svojim oblikom, veličinom i materijalom izrade prilagođen svojoj nameni. Ono što je zajedničko za sve Scholl anatomske uloške za obuću je da su fleksibilni i prozračni, antistatični i antibakterijski, imaju efekat apsorbcije i sistem protiv neprijatnih mirisa, a proizvode se za dečiju, žensku i mušku obuću u svim brojevima.

 

A postoji i nesto što je zajedničko svima onima koji nose Scholl uloške: svi su odmorni, bez bolova, otoka i žuljeva na nogama i svi će vam reći da ih nikada i ni za šta ne bi menjali.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter