Koji su benefiti od nošenja anatomskih papuča
28.07.2022.

KOJI SU BENEFITI OD NOšENJA ANATOMSKIH PAPUčA

Postoje brojni stečeni poremećaji kože, mišića i tetiva, zglobova, kostiju, živaca i krvnih sudova stopala koji kvalitativno utiču na čitavo telo, a samim tim i na naš život. Cipele, sandale i papuče sa anatomskim uloškom mogu da preveniraju, spreče i izleče većinu navedenih tegoba i obezbede nam dan bez bolova, otoka i žuljeva.

 

Kada razmišljate o kupovini nove obuće, da li ste ikada pomislili i na svoje stopalo koje ima 26 kostiju, 33 zgloba i više od 100 mišića? Ne treba zanemariti činjenicu da stopala koristimo prosečno 12 do 16 sati dnevno, da ona sve to vreme nose našu težinu i da se prilikom hodanja ili trčanja pritisak mnogostruko povećava.


Sasvim je u redu da o tome ne razmišljate jer gotovo svi kupujemo vizuelno lepu obuću koja je u trendu, a manje mislimo na sve ovo.


Letnja sezona uslovljava nošenje otvorene, letnje obuće – japanki, sandala i papuča, pa hajde da vidimo koje benefite imaju muške i zenske papuce, anatomske i kvalitetne i šta će anatomske papuce za decu učiniti za nežno dečje stopalo.

 

Šta su zapravo papuče sa anatomskim uloškom?


Anatomska obuća je posebna vrsta obuće koja prati oblik ljudskog stopala, čime obezbeđuje zdravlje ne samo stopala, već i kolena, zglobova i kičmenog stuba.


Scholl muške i ženske papuče anatomske strukture imaju gazište koje poseduje vidljiva ispupčenja čime prati blagi luk stopala i obezbeđuje pravilan položaj i ispravno gaženje. Meko jezgro samog uloška, izrađeno je od prirodne gume i plute, proizvedeno po najnovijoj izuzetnoj Bioprint® tehnologiji, i učiniće hodanje i stajanje udobnim i komfornim.

 

Kako papuče sa anatomskim uloškom utiču na vaše zdravlje?


Neodgovarajuća obuća dugotrajnim nošenjem izaziva niz problema, od lošeg hoda i bolova, do ozbiljnih, ponekad i trajnih, poremećaja stopala. Obična obuća ravnog gazišta ne prilagođava se anatomiji vašeg stopala, već obrnuto: stopalo se prilagođava obući, što rezultira bolovima, žuljevima, crvenilom i otokom.


Anatomski prilagođena obuća u kojoj se osećate slobodno i prirodno, jedina je adekvatna i odlikuju je brojne prednosti.


Najvažniji benefiti koje imaju muške i ženske papuče anatomske izrade su:

 

  • omogućavaju udobno kretanje ( papuče sa anatomskim uloškom prate prirodni luk stopala i podupiru ga, što omogućava da se mehanika koračanja obavlja bez ikakvog dodatnog opterećenja )
  • podstiču ispravno držanje tela ( ispravno postavljena stopala bez opterećenja, stezanja i žuljanja potpora su zglobovima, kolenima i kičmenom stubu što rezultira ispravnim držanjem celog tela )

 

zenske papuce

 

  • jačaju mišiće stopala ( potpuno prirodni položaj stopala unutar anatomske obuće podstiče jačanje svih grupa mišića ravnomerno, a to utiče na pravilan izgled i funkciju stopala i obezbeđuje lak i bezbolan hod )
  • poboljšavaju cirkulaciju ( dizajnirane da istovremeno obezbede i komfor i potporu, zenske papuce anatomske izrade omogućavaju nesmetanu mikrocirkulaciju, a to je osnov za zdrava, pravilna i jaka stopala )
  • sprečavaju bolesti i deformitete stopala ( deformitete, poput spuštenog stopala, petnog trna, dijabetičarskog stopala, žuljeva i kurjih očiju, nošenje anatomske obuće može prevenirati ili sasvim izlečiti redovnim nošenjem )
  • povoljno utiču na zdravlje celog koštano-mišićnog sistema

 

Anatomske papuče za decu su jedini pravi izbor


Specijalna tehnologija proizvodnje anatomske obuće podignuta je na još viši nivo kada je u pitanju dečja obuća, jer su dečja stopala mala, nežna i još se razvijaju. Najbolji način da predupredite eventualne probleme i deformitete je da svom detetu od najranijeg uzrasta priuštite kvalitetnu obuću sa anatomskim uloškom.


Scholl anatomske papuče za decu, sa specijalnim uloškom Bioprint tehnologije, zahvaljujući ergonomskom dizajnu, osmišljene su da pomažu u održavanju pravilnog stava i položaja stopala. Ulošci su različiti za brojeve od 27 do 31 i od 32 do 34 i apsolutno prilagođeni očekivanom rastu i razvoju stopala vašeg mališana.


Napravljene su od prirodnih, fleksibilnih materijala što ih čini udobnim i komfornim za nošenje tokom svih dečijih aktivnosti. Podloga anatomske papuce za decu otporna je na klizanje i zaslužna za siguran korak vašeg deteta.


Kada sledeći put budete razmišljali o kupovini obuće, pomislite najpre na zdravlje svojih stopala i odaberite ulaganje u zdravu i komfornu budućnost - odaberite Scholl anatomsku obuću.

Za obaveštenja o popustima i akcijama
prijavite se za Scholl Newsletter